5 dissabte a partir del dia 19 d’octubre.

Curs de cuina de temporada, saludable i d’origen vegetal, basada en els fonaments de la Macrobiòtica i Medicina Tradicional Xinesa. Treballarem la cuina estacional a través dels cinc elements: Foc, Terra, Metall, Aigua i Fusta, i les estacions que s’hi relacionen (estiu, finals d’estiu, tardor, hivern i primavera, respectivament).

Descobrirem els colors, òrgans i manifestacions propis de cada estació, els ingredients estrella i les elaboracions més indicades per a cadascuna, en sessions teòrico-pràctiques on aprendràs a cuinar en sintonia amb l’època de l’any i descobriràs com alinear-te amb l’energia de la natura a través de la teva alimentació.

Cuina nutritiva, antiinflamatòria i terapèutica al servei del plaer i la salut a tots els nivells.

Cada sessió s’estructura en una primera part teòrica (1 hora) + una segona part pràctica (2 hores) en la qual, en grups de 3, prepareu els plats proposats amb la meva ajuda (us guio en tot el procés). Un cop finalitzat, degustem les receptes creades.

El curs és gratuït i adreçat a persones en règim general o autònoms, es distribueix en 5 sessions de 3 hores cadascuna (+ 1 hora extra el primer dia de classe, que dedicarem a la introducció), i desenvolupem els següents temes:

  • Classe 1: introducció als 5 elements. Cuina de finals d’estiu, element terra. Dissabte 19 d’octubre, de 10 a 14h.
  • Classe 2: cuina de tardor, element metall. Dissabte 26 d’octubre, de 10 a 13h.
  • Classe 3: cuina d’hivern, element aigua. Dissabte 9 de novembre, de 10 a 13h.
  • Classe 4: cuina de primavera, element fusta. Dissabte 16 de novembre, de 10 a 13.
  • Classe 5: cuina d’estiu, element foc. Dissabte 23 de novembre, de 10 a 13.

 

Receptes

  1. Cuina de finals d’estiu
    • Petit Suís natural amb muesli de carbassa
    • Curri de cigrons amb verdures de temporada
    • Croquetes de mill i ceba caramel·litzada
  2. Cuina de tardor
    • Risotto de bolets
    • Moniato farcit amb salsa d’avellanes
    • Macarrons gratinats amb salsa de formatge vegà (mac&cheese)
  3. Cuina d’hivern
    • Coliflor gratinada amb beixamel vegana
    • Estofat d’azukis agredolços
    • Burgers de fajol i col llombarda

 

  1. Cuina de primavera
    • Crema verda detox amb puntes d’espàrrec
    • Tàrtar d’ordi i remolatxa amb alvocat
    • Pastís de tè matxa amb salsa de fruits vermells
  2. Cuina d’estiu
    • Gazpatxo de remolatxa
    • Amanida russa
    • Gelat de préssec i coco