CURS D’AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES

La Unió Europea exigeix des del 2003 l’etiquetatge dels ingredients d’aquells aliments que continguin gluten, crustacis o productes amb lactosa, entre d’altres. D’aquesta manera, es pot evitar que les persones que pateixen al·lèrgies o intoleràncies ingereixin aquests aliments. La Normativa UE 1169/2011 ha esdevingut d’aplicació obligatòria a partir del 13 de desembre de 2014, i estableix que les establiments (bars, restaurants, menjadors, hospitals, etc.) han d’informar al consumidor sobre els ingredients i els possibles al·lergogens dels productes que ofereixen, ja siguin envasats o no. Els informes europeus reflecteixen que el 70% dels casos de reacció al·lèrgica per ingesta d’aliments es produeix fora de l’àmbit domèstic, és a dir, als establiments com els bars, restaurants, menjadors, etc.; d’aquí se’n desprèn la rellevància de la
normativa.

Objectiu del curs:

Capacitar als professionals per a la correcta gestió dels al·lergògens i l’elaboració de fitxes identificatives dels menús del seu establiment per complir amb la nova normativa.

2019-04-26T12:19:21+00:00Cursos|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada